Op amper 2 dagen tijd genoten de junioren en nieuwelingen tijdens de ploegstage van zo’n 200 km fietsplezier, een stevige zwembeurt, zalige massages en een uitdagende quiz. Benieuwd naar hoe het er precies aan toeging?

KVC ’t Meetjesland vertrok vrijdagavond 4 februari op stage naar Dikkele met de junioren en de nieuwelingen. De sfeer zat er al meteen in bij aankomst in het Oud Klooster in het pittoreske dorpje. En na een gezellige avond vertrokken beide groepen zaterdagmorgen enthousiast samen voor een tocht van 60 km door de Vlaamse Ardennen. De 780 hoogtemeters zorgden al meteen voor een pittige opener van het fietsweekend.

Na een welverdiende spaghetti ’s middags was het tijd voor het nog zwaardere werk. Terwijl de nieuwelingen begonnen aan hun rit van 50 km, fietsten ook de junioren een tocht van 100 km en 1050 hoogtemeters bijeen. Alle renners toonden daarbij ontzettend veel enthousiasme en doorzettingsvermogen en werden erna dan ook getrakteerd op een professionele massage en een echte wielerquiz.

De fietstocht die de volgende ochtend op het programma stond, viel letterlijk en figuurlijk in het water door de storm die die dag over het land trok. Dus trokken alle renners hun zwembroek aan en sprongen ze in het zwembad in de buurt voor een korte, maar stevige training en vooral veel waterpret. In de namiddag kwam de zon er dan wel weer door en uitgerust met stevige regenkledij vertrokken de junioren en nieuwelingen voor een tocht van 48 km naar Knesselare, waar ze opgewacht werden door hun ouders.

De organisatie en begeleiders genoten alvast heel hard van afgelopen weekend en hopen dat de renners dat ook deden. Bedankt iedereen voor de toffe ritjes, het enthousiasme en de zalige groepssfeer.