Wat doen wij?

KVC ’t Meetjesland organiseert uiteenlopende trainingen voor alle categorieën en met aandacht voor alle aspecten van de wielersport. 

Micro’s / U8

Beginnen doen we bij de kleinsten van 6 tot 8 jaar. Van jongs af aan worden voor hen BMX-trainingen georganiseerd om de eerste stappen binnen het wielrennen op een veilige manier te gaan zetten.

Miniemen / U12

Bij de miniemen wordt in de trainingen vooral gefocust op behendigheid en veiligheid op de baan. Verschillende aspecten van het wielrennen komen hier aan bod, zoals BMX, mountainbike, cyclocross en het rijden op de weg.

Aspiranten / U15

De aspiranten kunnen tijdens hun trainingen voor de eerste keer proeven van het baanwielrennen. Met het gevarieerde aanbod van de miniemen waar nu ook de piste bij komt loeren, worden het hele jaar door intensieve en doelgerichte trainingen georganiseerd om de aspiranten uitstekend te begeleiden in de aanloop naar hun eerste wedstrijden in samenwerking met de Vlaamse wielerschool. Daarnaast worden de aspiranten ook volledig fysiek getest en krijgen ze een medische en maturiteitsscreening, zodat ze van jonge leeftijd nauwkeurig opgevolgd kunnen worden.

Nieuwelingen / U17

Bij de nieuwelingen worden verdere stappen gezet richting het grote peloton. Via interclubs proeven de renners van hun eerste grote wedstrijden en aan de hand van lactaattesten en een trainingssoftware, worden de renners individueel opgevolgd om zo het meeste uit hun trainingen en hun lichaam te halen.

Junioren / U19

De wedstrijdkalender van de U19 is nog uitgebreider dan die van de nieuwelingen. Zo worden de laatste stappen gezet in hun ontwikkeling als jeugdrenner. Met een nog professionelere benadering worden ze op die manier voorbereid op de beloftencategorie.

Beloften/ U23 

 

Gouden kwaliteitslabel van jeugdvriendelijke wielerclub

Aansluitend bij onze doelstelling en begeleiding van onze renners, nemen we jaarlijks deel aan het Jeugdsportfonds van Cycling Vlaanderen. Daarbij worden initiatieven ontwikkeld om de jeugd aan te moedigen om te sporten en zo ook onze eigen jeugdwerking kwalitatief te verbeteren. Zo kregen we de voorbije jaren telkens het gouden kwaliteitslabel van jeugdvriendelijke wielerclub.